Ligfietsen in Ierland en Noord Ierland


Al lange tijd wilde ik graag eens naar Ierland. Aangetrokken door de enthousiaste verhalen van vrienden, door boeken en tv programma's waarin telkens de prachtige natuur en de vriendelijkheid van de bevolking werden aangeprezen, besloot ik dit jaar mijn plannen in daden om te zetten.
Net als andere jaren heb ik wederom voor de ligfiets als vervoermiddel gekozen; onder andere vanwege het comfort en het fietsgemak, mooi meegenomen is ook het sociale aspect. Mijn ervaringen van vorig jaar met een solo fietsvakantie waren weliswaar positief, maar dat was in Frankrijk, waar ik me 's avonds vaak op campings met andere (Nederlandse) fietsers bevond. Ierland, en zeker de plaatsen waar ik heen wil, zijn een stuk minder toeristisch. Een bijzondere fiets trekt vaak de aandacht en op die manier leg je snel contact met andere mensen.
Overigens biedt Ierland me wel het voordeel dat ik de taal een stuk beter beheers dan in Frankrijk.

Het wordt dus Ierland. Van een vriend hoor ik dat het zuiden van Ierland erg toeristisch is, vooral het zuidoosten schijnt in het hoogseizoen erg vol te zitten. Nu wilde ik ook altijd al graag eens naar Belfast, dus besluit ik me noordwaarts te begeven en een rondrit te maken van Dublin naar Belfast. Kort gezegd vanuit Dublin naar de westkust (Galway) en dan met een grote boog, zoveel mogelijk langs de kust, via Donegal en Londonderry/Derry naar Belfast.

De reis er naar toe besluit ik ook zoveel mogelijk te fietsen. Ik ben niet echt een liefhebber van vliegen, wel van ferry's. Daarom wil ik vanuit mijn woonplaats Breda naar Europoort fietsen, met de nachtboot naar Hull oversteken, naar Liverpool fietsen en vandaar oversteken naar Dublin.
Het einde van de rondrit zal Belfast zijn, waar ik weer een nachtboot terug zal nemen naar Liverpool en vervolgens via dezelfde weg terug naar huis zal keren. Met het vliegtuig is het natuurlijk veel sneller, het reizen op deze manier heeft in mijn ogen echter veel meer charme, ik begeef me nu echt op weg naar Ierland!

Op de volgende pagina's zal ik uit de doeken doen hoe deze rondrit verliep. 

Klik voor een vergroting...

Aanloop

Klik voor een vergroting...

De Republiek

Klik voor een vergroting...

Noord Ierland

Klik voor een vergroting...

Belfast + terugreis

 

Veel leesplezier, en wie wat meer wil weten moet mij zeker even een mailtje sturen.

 Terug naar Vakantie op de ligfiets